Online Backup

Vi har fler smarta molntjänster. Läs mer om dem här.Tack vare molnet så är nu alla backup-problem äntligen lösta. Din backup sköts automatiskt utan att du behöver byta band eller hårddiskar. Dessutom är det numera också enkelt att ta backup på viktiga arbetsstationer.

Vi erbjuder dig som kund två typer av backup. En enklare för arbetsstationer och klienter, samt en mer avancerad lösning för servrar.

Klientbackup

Ta backup på viktiga arbetsstationer eller datorer ute på fältet som inte är anslutna i ditt nätverk. Klienten är smart och tar bara backup på de förändringar som gjorts sedan tidigare backup.

Serverbackup

LiveVault är den backuptjänst som vi erbjuder för servrar. Det är en mycket sofistikerad backuptjänst som arbetar på blocknivå. Fördelarna med detta arbetssätt är b.la.

• Inga speciella klienter för Exchange eller SQL-server behövs
• Tar enkelt backup på öppna filer (även PST)
• Minimerar mängden trafik som skickas över nätverket, då endast ändrade block och inte hela filer skickas

Stöd finns för Windows, Linux samt Unix.

Vart hamnar datan?

Vår leverantör av online backup heter Autonomy och ägs av HP. För den europeiska marknaden har de datacenter i Belgien och Storbritannien.
Din data speglas mellan dessa två hallar, så det finns alltid dubbelt upp. All data är givetvis krypterad.

Autonomy sysslar inte enbart med online backup. I USA äger de ett skyddsrum i ett berg, där förvarar de allt från din backup till Elvis originalinspelningar.

Återställning

Klientbackupen ger dig som kund flera återställningspunkter. Dessa kan enkelt återställas via klienten som är installerad på datorn, alternativt via ett externt webbgränssnitt.

För serverbackupen finns det mer avancerade återställningsmöjligheter. Du  kan välja att spara data flera år tillbaka i tiden. Om olyckan skulle vara framme, så har du – utöver återställning via internet – möjlighet att få backupen utkörd till dig.


 

Tjänst

Pris

Klientbackup 10GB 125kr/månad
Klientbackup 25GB 225kr/månad
Klientbackup 50GB 325kr/månad
Klientbackup 100GB 425kr/månad
Serverbackup Vänligen kontakta oss för prisuppgift


Fler storleksalternativ finns att tillgå. Kontakta oss för mer information.

Alla priser är exklusive moms.